Πώς κλαίνε τα γαϊδουράκια: Ένα συγκλονιστικό βίντεο – μάθημα για μικρούς και μεγάλους (video)

Πώς θρηνούν τα γαϊδουράκια: Ένα συγκλονιστικό βίντεο - μάθημα για μικρούς και μεγάλους (video)

Πώς κλαίνε τα γαϊδουράκια: Ένα συγκλονιστικό βίντεο – μάθημα για μικρούς και μεγάλους (video)

Ένα συγκλονιστικό βίντεο κάνει τον γύρο του Διαδικτύου τις τελευταίες ώρες, με αφορμή το τραγικό περιστατικό κακοποίησης του γαϊδαράκου από τον αντιδήμαρχο του χωριού Ζίτσα, στα Ιωάννινα.

Η ιστορία του άτυχου ζωντανού το οποίο υπεβλήθη σε ευθανασία λόγω των σοβαρών τραυμάτων που υπέστη από τη βάναυση κακοποίηση, καθώς ο αντιδήμαρχος το έσερνε για πολλά μέτρα πίσω από το αγροτικό, έχει συγκινήσει και συγχρόνως εξοργίσει την κοινωνία για την απίστευτη ωμότητα που επέδειξε ένας άνθρωπος προς ένα ανυπεράσπιστο ζώο.

Έτσι, οι χρήστες του Twitter ανακάλυψαν ένα βίντεο (υπάρχει αναρτημένο στον λογαριασμό του ABC news στο youtube ήδη από το 2016, ενδεχομένως να είναι και παλαιότερο) που προέρχεται από το εξωτερικό και δείχνει γαϊδουράκια να θρηνούν την απώλεια μέλους της «οικογένειάς» τους.

Φυσικά, στο βίντεο καταγράφεται ο πόνος που νιώθουν τα γαϊδουράκια, δίνοντας ένα μάθημα σε όλους ότι μερικές φορές τα ζώα συμπεριφέρονται πιο ανθρώπινα από πολλούς.

Επειδή ουκ ολίγες φορές, δυστυχώς, έχουμε δει παιδιά να ξεσπούν πάνω σε ζωάκια, υτό το βίντεο είναι ένα μάθημα για όλους τους ενήλικες, που με τη σειρά τους οφείλουν να διδάξουν στα παιδιά τους την αξία της ζωής κάθε έμψυχης οντότητας, τον σεβασμό στα ζώα και τη φύση.

Και όλα αυτά με τη σκέψη, ότι επειδή δεν μπορεί να μας μιλήσει ή να υπερασπιστεί τον εαυτό του πολλές φορές, δεν σημαίνει ότι έχουμε εξουσία πάνω του και μπορούμε να το βασανίσουμε με οποιονδήποτε τρόπο.

Δείτε το βίντεο:

Κι αν έχετε μικρά παιδιά, μπορείτε να τους μάθετε τραγουδάκια με γαϊδουράκια, αυτά που όλοι ξέρουμε, διδάσκοντάς τους, ότι είναι υπέροχα ζώα και στην ιστορία έχουν παίξει πολύ σημαντικό ρόλο στην καθημερινή μας ζωή. 

Διαβάστε επίσης:

Η Jazz at Lincoln Center έρχεται στην Αθήνα για μία μοναδική συναυλία για φιλανθρωπικό σκοπό

«Γολγοθάς» για… ένα σπίτι στην Κρήτη: Φοιτητές και καθηγητές κοιμούνται στα αυτοκίνητα

«Δεν μπορώ να ζήσω πια στο σπίτι που πέθαναν τα κορίτσια» – Ξεσπά ο νέος ιδιοκτήτης του σπιτιού της Ρούλας

Ροή Ειδήσεων