Πού θα ρίξετε το λάδι μετά το μαγείρεμα;

Πού θα ρίξετε το λάδι μετά το μαγείρεμα;

Πού θα ρίξετε το λάδι μετά το μαγείρεμα;

Ας κάνουμε ένα τεστ αυτή τη φορά. Μόλις τηγανίσατε μυρωδάτα κολοκυθάκια και πατατούλες. Αφού μαγειρέψατε με το καλό, πού θα ρίξετε το λάδι; Μήπως στο νεροχύτη της κουζίνας; Δυστυχώς, αυτό κάνουν οι περισσότεροι. Κι όμως, αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε. Κι αυτό επειδή ένα λίτρο λαδιού μολύνει σχεδόν ένα εκατομμύριο λίτρα νερού, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια.

 

Ας κάνουμε ένα τεστ αυτή τη φορά. Μόλις τηγανίσατε μυρωδάτα κολοκυθάκια και πατατούλες. Αφού μαγειρέψατε με το καλό, πού θα ρίξετε το λάδι;
Μήπως στο νεροχύτη της κουζίνας; Δυστυχώς, αυτό κάνουν οι περισσότεροι. Κι όμως, αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα λάθη που κάνουμε. Κι αυτό επειδή ένα λίτρο λαδιού μολύνει σχεδόν ένα εκατομμύριο λίτρα νερού, ποσότητα η οποία είναι ικανή να καλύψει τις ανάγκες ενός ατόμου σε νερό για 14 χρόνια.

Τι μπορούμε όμως να κάνουμε για να προστατέψουμε το περιβάλλον και κατ’ επέκταση τους εαυτούς μας;

  • Τοποθετούμε το λάδι σε ένα πλαστικό μπουκάλι, το κλείνουμε καλά και το πετάμε στα κοινά απορρίμματα.
  • Το τοποθετούμε στο πλαστικό μπουκάλι και το πηγαίνουμε στο πλησιέστερο εστιατόριο ή σούπερ μάρκετ, το οποίο διαθέτει τα λάδια του προς ειδική διαχείριση (παραγωγή βιοκαυσίμου).
  • Υπάρχει επίσης η δυνατότητα οικιακής συλλογής, δηλαδή να εγκατασταθεί στην πολυκατοικία μας από ειδική εταιρεία ένα δοχείο όπου όλοι θα αδειάζουμε τα λάδια μας. Ειδοποιούμε την εταιρεία όταν το δοχείο γεμίσει για να το αντικαταστήσει.

Πληροφορίες από το βιβλίο “Περιβαλλοντικές δράσεις για ανήσυχους ανθρώπους”, εκδόσεις ΚΨΜ

Ροή Ειδήσεων