Η ειδικός μας προτείνει 9 τρόπους για να προετοιμάσουμε την κόρη μας για την πρώτη της περίοδο

Πρώτη περίοδος: 9 τρόποι για να προετοιμάσουμε την κόρη μας

Η ειδικός μας προτείνει 9 τρόπους για να προετοιμάσουμε την κόρη μας για την πρώτη της περίοδο

Μπορεί να φαίνεται σαν ένα αποθαρρυντικό έργο αλλά δεν χρειάζεται να είναι.

Η προετοιμασία της κόρης σας για την πρώτη περίοδο μπορεί να φαίνεται σαν ένα αποθαρρυντικό έργο (όπως όλες αυτές οι συζητήσεις για την εφηβεία και τη σεξουαλική διαπαιδαγώγηση), αλλά δεν χρειάζεται να είναι.

Να είστε ανοιχτοί, ειλικρινείς και θετικοί για να κάνετε αυτή τη μετάβαση στην εφηβεία όσο το δυνατόν πιο εύκολη.

Πρώτη περίοδος: 9 τρόποι για να προετοιμάσουμε την κόρη μας

1. Ελέγξτε τη δική σας γνώμη σχετικά με τις περιόδους

«Στην ιστορία της συζήτησης για την περίοδο υπάρχουν όλων των ειδών οι λέξεις όπωςκατάρακαιχάλια», λέει η Julie Metzger, R. N. , M. N. , συνιδρύτρια του Great Conversations, ενός οργανισμού με έδρα τον Βορειοδυτικό Ειρηνικό που προσφέρει μαθήματα για γονείς και προεφήβους σχετικά με την εφηβεία, τη σεξουαλική αναπαραγωγή και τη σεξουαλικότητα.  Ελέγξτε με αυτή την αφήγηση», πριν συζητήσετε τις λεπτομέρειες με το παιδί σας, συνιστά η Metzger.

Σκεφτείτε ότι μπορείτε να επικοινωνήσετε ένα διαφορετικό είδος ιστορίας σχετικά με το τι σημαίνει να μεγαλώνετε, βιώνοντας φυσιολογικές και υγιείς αλλαγές στο σώμα. Επιπλέον, ακόμα κι αν το ιστορικό σας με την περίοδο ήταν λιγότερο από ιδανικό, αυτό δεν σημαίνει ότι του παιδιού σας θα είναι.

2. Απομυθοποιήστε τις φυσικές λεπτομέρειες

«Υπάρχει αυτή η αντίληψη ότι η ζωή περιορίζεται από την περίοδο», λέει η Cara Natterson, MD, παιδίατρος και συγγραφέας της σειράς The Care and Keeping of You. «Τονίστε ότι δεν είναι ασθένεια: Το μεγαλύτερο μήνυμα σχετικά με την περίοδό μας είναι ότι μπορείτε να κάνετε σχεδόν ό, τι μπορείτε να κάνετε σε μια μέρα που δεν έχετε περίοδο. Η ενδυνάμωση των παιδιών με αυτόν τον τρόπο είναι πραγματικά σημαντική».

3. Εξερευνήστε μαζί τα αναγκαία για την περίοδο

Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει σερβιέτες, ταμπόν, εσώρουχα περιόδου: «Δεν μπορώ να φανταστώ να αγοράσω ούτε ένα πράγμα χωρίς να πάρω μαζί μου την κόρη μου», λέει η Metzger. «Εξηγήστε πώς υπάρχουν πολλές επιλογές για την προστασία των ρούχων της όταν έχει περίοδο ακόμη και μερικές που δεν έχετε δοκιμάσει μόνοι σας και ρωτήστε αν θέλει να πάει να δείτε μερικά μαζί».

4. Να είστε πρακτικοί με τον τρόπο χρήσης των αναλωσίμων.

Οι νέοι μπορεί να εκφοβίζονται από τις προμήθειες περιόδου, λέει ο Δρ Natterson. «Οι σερβιέτες έρχονται με το φόβο ότι δεν θα λειτουργήσουν ή θα διαρρεύσουν, ή απλά, “Είναι αηδιαστικό;”. Τα ταμπόν μπορεί να είναι τρομακτικά επειδή περιλαμβάνουν την εισαγωγή αντικειμένου στο σώμα τους». Έτσι, το πρώτο βήμα είναι να διδάξετε στο παιδί σας πώς να χρησιμοποιεί ένα μαξιλάρι, πότε να το αλλάξει και βασική υγιεινή.

Εάν το παιδί σας λέει ότι είναι έτοιμο, μπορεί να δοκιμάσει ταμπόν. «Θέλω πάντα τα παιδιά να διαβάζουν κάτι πριν βάλουν ένα ταμπόν, είτε πρόκειται για το ένθετο συσκευασίας στο κουτί είτε για έναν οδηγό σε ένα βιβλίο», λέει η Δρ Natterson. «Το αν θέλετε να είστε στο δωμάτιο ή όχι, καθώς το παιδί σας μαθαίνει πώς να χρησιμοποιεί ένα ταμπόν, εξαρτάται από εσάς και από εκείνο».

5. Δώστε τους τη δυνατότητα να προετοιμαστούν

«Το να περιγράψω τι είναι μια περίοδος μου παίρνει τρία λεπτά, αλλά περιγράφοντας την υλικοτεχνική υποστήριξη μιας περιόδου πώς να τη διαχειριστώ, πώς να μην εκπλαγώ από αυτήν, πώς να χρησιμοποιήσω ταμπόν ή σερβιέτες, τι να κάνω αν ξεκινήσει στο σχολείο, τι να κάνω αν είμαι κολυμβήτρια, πώς να φτιάξεις ένα μαξιλάρι από χαρτί υγείας όταν δεν έχεις προμήθειες αυτό μπορεί να διαρκέσει δύο ώρες», λέει η Metzger.

«Οι διαρροές είναι η νούμερο ένα ερώτηση στα μαθήματα που διδάσκω», λέει η Δρ Natterson. «Το μεγαλύτερο μάθημα είναι να είμαστε προετοιμασμένοι για τις ατυχίες. Όταν είσαι νεότερη η περίοδος σε αιφνιδιάζει». Για να βοηθήσουν στην προετοιμασία για κάθε κατάσταση, μπορούν να έχουν ένα μικρό σακουλάκι στο σακίδιό τους με ένα καθαρό ζευγάρι εσώρουχα, μερικά επιπλέον μαξιλάρια και ένα παντελόνι ως κιτ έκτακτης ανάγκης. Τα παιδιά «θα πρέπει να έχουν την άδεια να μην χρειάζεται ποτέ να ανησυχούν για το πώς θα διαχειριστούν την περίοδό τους», προσθέτει ο Δρ Natterson.

6. Αποφύγετε να εστιάζετε σε τυχόν αρνητικά συμπτώματα που μπορεί να μην έχουν καν.

«Κράμπες, φούσκωμα, ευαισθησία στο στήθος και εναλλαγές της διάθεσης είναι πραγματικές». Το καλύτερο στοίχημά σας είναι απλώς να αντιμετωπίσετε αυτά τα ζητήματα καθώς προκύπτουν. Εάν το παιδί σας έχει περίοδο και υποφέρει από στομαχόπονο, ρωτήστε: «Νιώθεις αμηχανία; Μπορεί να έχετε κράμπες. Έτσι νιώθεις;» Σύμφωνα με την Δρ Natterson, «Αντιμετωπίστε το στο πλαίσιο, βάλτε ονόματα στα συμπτώματα και προσφέρετε τα εργαλεία για την αντιμετώπισή τους».

7. Βάλτε άνδρες  να συμμετάσχουν στη συζήτηση

«Υπάρχουν τόσοι πολλοί τρόποι με τους οποίους όλοι οι γονείς μπορούν να συμμετάσχουν», λέει η Metzger. «Ακόμα κι αν δεν είχαν ποτέ περίοδο, έχουν κάνει σχεδόν όλα τα άλλα στη λίστα της εφηβείας έχουν ψηλώσει, έχουν πάρει βάρος, έχουν σπυράκια, έχουν βιώσει διαφορετικά ή ντρέπονται από τις αλλαγές», λέει η Metzger. Επιπλέον, θέλουμε τα παιδιά μας να είναι σε θέση να πουν σε οποιονδήποτε γονέα ότι ξέχασαν τα ταμπόν χωρίς να αισθάνονται ντροπή».

8. Διδάξτε τα παιδιά μας να αλληλοστηρίζονται

Μέρος αυτής της εκπαίδευσης είναι η διδασκαλία των παιδιών ότι είναι στην ίδια ομάδα, λέει η Δρ Natterson. «Θα βιώσουν περιόδους και θα έχουν ατυχίες και διαρροές. Αν το δείτε σε κάποια άλλη, πείτε το ακόμα και σε κάποια που δεν είναι στενή φίλη», λέει η Δρ Natterson. «ΠείτεΈι, ακολουθήσέ με στο μπάνιοή δώστε ένα φούτερ και πείτε να το δέσουν γύρω από τη μέση τους. Κάνε κάτι που θα ήθελες να κάνει κάποιος για σένα».

9. Υπενθυμίστε στο παιδί σας ότι και άλλοι άνθρωποι έχουν περίοδο.

Ακούγεται προφανές, αλλά αξίζει να το επισημάνουμε «Οι αθλητές των Ολυμπιακών Αγώνων έχουν περίοδο», λέει η Metzger. Το ίδιο κάνουν και οι αστροναύτες, οι ποπ σταρ, οι συγγραφείς, οι δάσκαλοι, οι φίλοι και οι συγγενείς. «Το να είσαι μέρος αυτής της ιστορίας σε κάνει άνθρωπο και αυτό είναι ωραίο».

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Συναγερμός για την εξαφάνιση 15χρονης από το “Παπανικολάου”

Πάτρα: Στη ΜΕΘ νοσηλεύεται 20χρονη φοιτήτρια με μηνιγγίτιδα

Ροή Ειδήσεων