Παγκόσμια Ημέρα Nutella: 6 πανεύκολες και λαχταριστές συνταγές για να τη γιορτάσουμε

Παγκόσμια Ημέρα Nutella: 6 πανεύκολες και λαχταριστές συνταγές για να τη γιορτάσουμε

H σημερινή ημέρα παγκοσμιώς είναι αφιερωμένη στη Nutella, το αγαπημένο άλειμμα πραλίνας σοκολάτας μικρών και μεγάλων. Το όνομα Nutella προέρχεται βέβαια από τα φουντούκια ” nuts” και τη δηλωτική της καταγωγής του κατάληξη, το ιταλικό “-ella”. Η Nutella έχει αυθεντική γεύση φουντουκιού και κακάο και η μοναδική κρεμώδη υφή της εντείνει αυτή τη γεύση. Είναι τόσο νόστιμη που ακόμη και μια μικρή ποσότητα είναι αρκετή για να χαρίσει εξαιρετική απόλαυση: 15 γρ. /1 κ.σ. Nutella απλωμένη στο ψωμί είναι αρκετό για να εγγυηθεί μια ασυναγώνιστη γεύση και μια ευχάριστη εμπειρία.

Η δημιουργία της «Παγκόσμιας Ημέρας Nutella®»

Η Sara Rosso, μια Ιταλο-Αμερικανή μπλόγκερ και λάτρης της Nutella, αποφάσισε να αφιερώσει μία ημέρα του χρόνου στην αγαπημένη της κρέμα: έτσι, στις 5 Φεβρουαρίου του 2007, όλοι οι λάτρεις της Nutella® κλήθηκαν να ενωθούν. Από τότε, η Παγκόσμια Ημέρα Nutella «έγινε ένας τρόπος για να το γιορτάσουμε, αλλά και μια ευκαιρία για πολλούς ανθρώπους να δοκιμάσουν Nutella® για πρώτη φορά» (S. Rosso). Παραδοσιακά στην  Παγκόσμια Ημέρα Nutella  παρουσιάζονται ευφάνταστες ή λιγότερο ευφάνταστες συνταγές με nutella.

 

Το Infokids.gr συγκέντρωσε και σας παρουσιάζει 6 πανεύκολες και λαχταριστές συνταγές για να  γιορτάσουμε αυτή την ξεχωριστή ημέρα. Απανταχού λάτρεις της σοκολάτας δείτε τις προτάσεις μας.  Κάποιες ίσως σας εμπνεύσουν, άλλες όχι, όπως και να έχει, πάρτε μια ιδέα για το πώς μπορείτε να φτιάξετε απίθανα γλυκά σε χρόνο ρεκόρ!

Κέικ nutella με ρευστή γέμιση σε κούπα

Υλικά για μία κούπα:

4 κ. σ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κ. γλ. baking powder

¼ του φλιτζανιού Nutella

3 κ. σ. γάλα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Σε μια κούπα κατάλληλη για φούρνο μικροκυμάτων, ρίχνουμε και τα 4 συστατικά. Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά όλα τα υλικά. Τοποθετούμε την κούπα σε ένα ταψάκι (για να ακουμπάει καλύτερα στη σχάρα του φούρνου) και ψήνουμε στον φούρνο για περίπου 16-18 λεπτά. Παρακολουθούμε το κέικ προσεκτικά ενώ ψήνεται (θέλουμε να ψηθεί εξωτερικά, αλλά να παραμείνει υγρό στο εσωτερικό του, ακριβώς όπως ένα σουφλέ σοκολάτας). Βγάζουμε από τον φούρνο και περιμένουμε λίγο να κρυώσει. Το σερβίρουμε σκέτο κι αν θέλουμε πασπαλίζουμε από πάνω με άχνη ζάχαρη ή μια μπάλα παγωτό.

 

Σοκολατοπιτάκια με Nutella

Υλικά:

1 πακέτο φύλλα κρούστας

1 βαζάκι  άλειμμα σοκολάτας

Εκτέλεση:

Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Μεταφέρετε τα φύλλα κρούστας σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια και το κόβουμε  προσεκτικά με ένα μαχαιράκι σε ορθογώνιο σχήμα.  Με ένα κουτάλι τοποθετήστε στη μέση κάθε ορθογωνίου 2 κουταλάκια του γλυκού Nutella , αφήνοντας ένα μικρό κενό πριν από την άκρη.  Στη συνέχεια, κλείστε το κάθε ορθογώνιο φύλλο κρούστας και σφραγίστε τις άκρες  με τα δόντια ενός πιρουνιού. Ψήνουμε τα ταρτάκια για 8 έως 10 λεπτά και στη συνέχεια τα αφήνουμε να κρυώσουν. Προαιρετικά, μπορείτε να τα περιχύσετε και με λιωμένη σοκολάτα που έχετε ζεστάνει σε φούρνο μικροκυμάτων.

 

Στριφογυριστά Muffins Nutella

Υλικά:

1/4 φλιτζ. ‏ανάλατο βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
2 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
1/4 κ.γ. ‏αλάτι
1/2 φλιτζ. ‏Nutella
1/4 φλιτζ. ‏σπορέλαιο
3/4 φλιτζ. ‏ζάχαρη
3 ‏μεγάλα αυγά
1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
2 φλιτζ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Εκτέλεση

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 220 C. Με ένα μίξερ χτυπατε το βούτυρο, τα αυγά, το σπορέλαιο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σε ένα άλλο μπολ αναμείξτε όλα τα στερεά συστατικά. Κατόπιν ρίξτε τα στο παραπάνω μείγμα σας και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθούν. Με ένα κουτάλι, πάρτε μια κουταλιά από το μείγμα σας και τοποθετείστε το σε μια φόρμα για μάφινς.

Αφού γεμίσετε όλες τις φόρμες, πάρτε μια κουταλιά της σούπας Nutella και τοποθετήστε την πάνω σε κάθε μάφιν. Με μια οδοντογλυφίδα προσπαθήστε να «στροβιλίσετε» τη Nutella μέσα στο μείγμα. Ύστερα ψήστε στους 220 C για 5 λεπτά. Κατόπιν χαμηλώστε το φούρνο στους 170 και συνεχίστε το ψήσιμο για 18-19 λεπτά (κάντε το γνωστό τεστ της οδοντογλυφίδας πριν τα βγάλετε). Αφού τα αφαιρέσετε από το φούρνο, περιμένετε 5 λεπτά να κρυώσουν ώστε να τα βγάλετε από τις φόρμες και να τα σερβίρετε.

 

Τρουφάκια Nutella

Υλικά:

200ml κρέμα γάλακτος με 35% λιπαρά

2 κ.σ. βούτυρο (30g)

400g κουβερτούρα, τεμαχισμένη σε μικρά κομμάτια

1 συσκευασία Nutella

4 σοκοφρέτες με φουντούκια, τεμαχισμένες σε μικρά κομμάτια (152g)

θρυμματισμένα κορν φλέικς* ή αλεσμένα φουντούκια, για την επικάλυψη

Εκτέλεση
Βάζουμε σ’ ένα μεγάλο μπολ την τεμαχισμένη κουβερτούρα. Σε ένα κατσαρολάκι ζεσταίνουμε, σε μέτρια φωτιά, την κρέμα γάλακτος με το βούτυρο, ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει το βούτυρο  Μόλις αρχίσει να βράζει, απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τη ζεστή κρέμα γάλακτος στο μπολ με τη σοκολάτα. Περιμένουμε 2 λεπτά για να αρχίσει να λιώνει η σοκολάτα, προσθέτουμε τη nutella και ανακατεύουμε, μέχρι να λιώσει εντελώς η σοκολάτα και να δημιουργηθεί ένα λείο και ομοιογενές μείγμα.
Κόβουμε τις σοκοφρέτες με το μαχαίρι σε μικρά κομμάτια και τα προσθέτουμε στο μείγμα της σοκολάτας, ανακατεύοντας για να κατανεμηθούν ομοιόμορφα μέσα στο μείγμα. Αδειάζουμε το μείγμα σ΄ ένα μικρό ταψάκι καλυμμένο με μεμβράνη, αφήνουμε να κρυώσει και το τοποθετούμε στο ψυγείο, μέχρι να παγώσει και να σφίξει καλά, περίπου 2 ώρες. Θρυμματίζουμε στο multi τα κορν φλέικς ή αλέθουμε τα φουντούκια, προσέχοντας να μη γίνουν σκόνη. Πλάθουμε το παγωμένο μείγμα σε μπαλίτσες και τις κυλάμε στα θρυμματισμένα κορν φλέικς ή στα φουντούκια, μέχρι να καλυφθούν καλά και παντού. Διατηρούμε τα τρουφάκια σκεπασμένα στο ψυγείο. Πριν τα προσφέρουμε, τα αφήνουμε για μισή ώρα σε θερμοκρασία δωματίου.

Μπισκότα Nutella με σταγόνες σοκολάτας

 

Υλικά

2 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

1 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα

1/2 κούπας βούτυρο

2/3 κούπας ζάχαρη

1/2 κούπας ζάχαρη καστανή

2 μεγάλα αβγά

1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

1 κούπα σταγόνες σοκολάτας

1/2 κούπα Nutella

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς. Χτυπάμε στο μίξερ την ζάχαρη και το βούτυρο μέχρι να γίνουν αφράτα. Προσθέτουμε τα αβγά και τη βανίλια και συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ενωθούν καλά. Βάζουμε το αλεύρι και τη μαγειρική σόδα σε ένα μπολ, τα ανακατεύουμε καλά και τα προσθέτουμε μαζί με τις σταγόνες σοκολάτας στα υγρά υλικά μας σιγά σιγά. Παίρνουμε με ένα κουτάλι της σούπας το μείγμα μας και το απλώνουμε στην παλάμη μας. Προσθέτουμε 1-2 κουταλάκια Νουτέλα στη μέση. Διπλώνουμε το μείγμα ώστε να καλύπτει πλήρως τη Nutella.Ψήνουμε για 10-14 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν οι άκρες των μπισκότων. Τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα σερβίρουμε.

 

Ρολάκια ψωμί του τοστ με πραλίνα φουντουκιού και μπανάνα

Υλικά

8 φέτες ψωμί του τοστ
2 μπανάνες κομμένες σε κυβάκια
8 μπισκότα πτι μπερ θρυμματισμένα
8 κουταλιές της σούπας πραλίνα φουντουκιού
φρέσκο γάλα
ζάχαρη

Εκτέλεση

Αφαιρείτε την κόρα από το ψωμί. Περνάτε κάθε φέτα ψωμιού με τον πλάστη, έτσι ώστε να πατηθεί αρκετά και να λεπτύνει.Αλείφετε με πραλίνα φουντουκιού την μία πλευρά του ψωμιού κατά μήκος και προσθέτετε την μπανάνα σε πολύ μικρά κυβάκια και το θρυμματισμένο μπισκότο.Ρολάρετε δημιουργώντας μπαστουνάκια, τα βουτάτε σε λίγο γάλα και τα τοποθετείτε πάνω σε ένα αντικολλητικό ταψί με το ανοικτό σημείο προς τα κάτω. Πασπαλίζετε με ζάχαρη και ψήνετε για 10’ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200⁰C. Βγάζετε από το φούρνο, αφήνετε να κρυώσουν για 3’ και σερβίρετε.