Παγωτό κεράσι

Παγωτό κεράσι

Ελάτε να φτιάξουμε το απόλυτο καλοκαιρινό δροσιστικό γλυκό με κερασένια γεύση!

Τα κεράσια αποτελούν ισχυρό σύμμαχο για την υγεία και την ευεξία του οργανισμού

Περιέχουν αρκετά μεταλλικά άλατα, φυτικές ίνες και ελαγικό οξύ. Είναι ιδιαίτερα πλούσια σε βιταμίνη Α, βιταμίνη C, βιταμίνη B, σε κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο, μαγνήσιο και χαλκό.

Eίναι πλούσια σε φυτοστερόλες, που ανήκουν στην ομάδα των στερολών και αποτελούν φυσικά συστατικά των φυτών. Οι φυτικές ίνες και τα οργανικά οξέα που περιέχουν, τα καθιστούν υπακτικά, με ισχυρή καθαρτική δράση ενώ τα μεταλλικά άλατα δρουν ανακουφιστικά σε ρευματικούς πόνους, αρθριτικά και νεφρολιθίαση. Η χαμηλή περιεκτικότητά τους σε νάτριο, τα καθιστά ευεργετικά για την υπέρταση ενώ διαθέτουν αντισηπτικές ιδιότητες ενάντια σε λοιμώξεις των ουροφόρων οδών και κυστίτιδες.

Υλικά:

500 γρ. κεράσια
2 ½ φλιτζ. κρέμα γάλακτος
1 φλιτζ. ζάχαρη
2 κ. σ. χυμός λεμονιού
1 φλιτζ. φιστίκια Αιγίνης ψίχα ψημένα, ψιλοκομμένα
50 γρ. λευκή σοκολάτα κομμένη σε μικρά κομμάτια

Εκτέλεση:

Ετοιμάζετε σιρόπι βράζοντας 1/4 του φλιτζανιού νερό με 1/4 του φλιτζανιού ζάχαρη για 6-7′. Κατεβάζετε το σιρόπι από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει τελείως πριν συνεχίσετε.

Βγάζετε τα κουκούτσια από τα κεράσια και τα ψιλοκόβετε. Τα βάζετε σε μία κατσαρόλα με το 1/4 φλιτζανιού ζάχαρη και το χυμό λεμονιού και τα βράζετε σε μέτρια φωτιά για 15′. Κατεβάζετε από τη φωτιά και τα αφήνετε να κρυώσουν. Οταν κρυώσουν το σιρόπι και τα βρασμένα κεράσια, χτυπάτε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να δένει, ρίχνετε με σταθερή ροή το σιρόπι.

Ρίχνετε τα βρασμένα κεράσια, την ψιλοκομμένη λευκή σοκολάτα και την ψίχα των φιστικιών. Ανακατεύετε και βάζετε το μείγμα στο ψυγείο. Αν έχετε παγωτομηχανή, ακολουθείτε τις οδηγίες. Διαφορετικά, βάζετε το μείγμα στην κατάψυξη και το βγάζετε 1-2 φορές ανά 2-3 ώρες και το ανακατεύετε.

Διαβάστε επίσης:

Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι

Παγωτό σάντουιτς μπανάνα φράουλα

Παγωτό σοκολάτα με καραμέλες marshmallows