Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι

Παγωτό πεπόνι με μέλι και γιαούρτι

Το παγωτό είναι η αγαπημένη γεύση του καλοκαιριού και οικογενειακώς δεν σταματάμε ούτε στιγμή να δοκιμάζουμε και να φτιάχνουμε πρωτότυπους γευστικούς συνδυασμούς. Χτες το απόγευμα με μόλις 3 υλικά καταφέραμε να φτάξουμε το πιο απίθανο παγωτό πεπόνι.

 Φτιάξτε μόνοι σας το τέλειο παγωτό με πλούσια γεύση πεπονιού

Μαζί με το καρπούζι, διεκδικεί τον τίτλο του πιο καλοκαιρινού φρούτου και μας δίνει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και μέταλλα. Προτιμήστε το στρογγυλό πεπόνι με το χρυσαφένιο/πορτοκαλί χρώμα, το έντονο άρωμα και ιδιαίτερα γλυκιά, πλούσια και πεντανόστιμη φρουτώδη γεύση.

Υλικά

500 γραμμ. πολτοποιημένη σάρκα πεπονιού
500 γραμμ. γιαούρτι
125 γραμμ. μέλι

Εκτέλεση:

Σε μπλέντερ βάζουμε το πεπόνι καθαρισμένο, το γιαούρτι και το μέλι. Τα χτυπάμε να πολτοποιηθούν όλα μαζί, τα βάζουμε σε παγωτομηχανή ή τα παγώνουμε στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει το μείγμα και το χτυπάμε κάθε 30΄ για 5 φορές ν’ αφρατέψει. Παίρνουμε το αργίτικο πεπόνι, το πλένουμε εξωτερικά και το κόβουμε οριζόντια. Αφαιρούμε ίνες και σπόρους και λίγη λίγη τη σάρκα του μέχρι να ζυγίσουμε 500 γραμμ. καθαρή σάρκα. Παγώνουμε τα αδειασμένα μισά του πεπονιού στην κατάψυξη. Αφού παγώσει το παγωτό, το σερβίρουμε.

Διαβάστε επίσης:

Scones με σοκολάτα και μπανάνα

Παγωτό σύκο: Η απόλυτη καλοκαιρινή γεύση!

Cupcakes παγωτού