Περιστέρι: Στο Παίδων συνοδεία αστυνομικών βρέφος 45 ημερών με έντονη δύσπνοια

Μοιραίο λάθος γυναικολόγου άφησε το μωρό τους εγκεφαλικά παράλυτο: Αποζημίωση-μαμούθ από το δικαστήριο

Περιστέρι: Στο Παίδων συνοδεία αστυνομικών βρέφος 45 ημερών με έντονη δύσπνοια

Αγωνία για βρέφος μόλις 45 ημερών που εμφάνισε έντονη δύσπνοια και μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο Νοσοκομείο Παίδων συνοδεία της Άμεσης Δράσης στο νοσοκομείο.

Οπως έγινε γνωστό, το μωράκι μόλις 45 ημερών με έντονη δύσπνοια ζει με τους γονείς στην περιοχή του Αγίου Αντωνίου στο Περιστέρι.

“Βουλιάζουν” τα παιδιατρικά τμήματα επειγόντων περιστατικών

Αγωγή Πλεύρη για να σταματήσει η απεργία στο Παίδων Πεντέλης

«Υπάρχει πίεση, έχουμε πολλά περιστατικά. Οι ενήλικοι δεν χρειάζεται συνήθως να νοσηλευτούν. Άρα έχουμε κίνηση στα εξωτερικά ιατρεία και σε θέματα επειγόντων, αλλά όχι τόσο για νοσηλείες.

Τα παιδιατρικά νοσοκομεία πιέζονται γιατί τα παιδάκια τα κρατάμε στα νοσοκομεία όταν έχουν υψηλό πυρετό, όταν είναι πολύ μικρά, γιατί φοβόμαστε μην αφυδατωθούν.

Οπότε τα παιδιατρικά νοσοκομεία έχουν αυτή τη στιγμή μια πίεση», δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας Μίνα Γκάγκα στην ΕΡΤ.

Η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας δήλωσε επιπλέον ότι για να αποφορτιστεί η κατάσταση στα παιδιατρικά νοσοκομεία «το πρώτο πράγμα είναι οι γονείς να έρχονται σε επαφή με τον παιδίατρο.

Αν ένα παιδάκι είναι πολύ μικρό, μπορούμε να επισκεφτούμε τον παιδίατρο ή ένα κέντρο υγείας. Αν το παιδί βαραίνει, έχει πολλές μέρες πυρετό, χρειάζεται νοσοκομείο.

Να πάμε στο νοσοκομείο, αλλά καλό είναι σε μια εποχή που έχουμε πολύ κόσμο που επισκέπτεται τα νοσοκομεία να μην ταλαιπωρούμε ούτε τα παιδιά ούτε τους γονείς, πηγαίνοντάς τα με ήπια συμπτώματα.

Θα βγει από μας ένας κατάλογος με όλα τα κέντρα υγείας που έχουν παιδίατρο στο πρωινό ωράριο και όλα τα κέντρα υγείας που έχουν παιδίατρο που εφημερεύει. Άρα θα υπάρχει και γονιός θα ξέρει που μπορεί να κάνει εξετάσεις.

Μπορεί να το δει παιδίατρος εκτός νοσοκομείων για να μην έχει αυτή την ταλαιπωρία και να πιεστεί παραπάνω και το νοσοκομείο».

Διαβάστε επίσης:

Γλυκά Νέρα: Αποκάλυψη “βόμβα” από τον μπαμπά της Καρολάιν – «Αυτός ήταν ο μόνος λόγος που τη σκότωσε» (video)

«Με κατηγορούν ότι σκότωσα το μωρό. Την αγαπούσα. Mπουσούλησε κι έπεσε στο ποτάμι. Δεν μπορούσα να τη σώσω»

Νέα έρευνα: Η γονική άδεια προστατεύει την ψυχική υγεία των μητέρων

Ο λόγος που η Καϊλή είπε στον πατέρα της να πάρει τα μπιμπερό – Τελικά συνάντησε την 2χρονη κόρη της; (video)

Ροή Ειδήσεων