Ένα φαγητό που όλοι αγαπάμε: Κριθαράκι με σάλτσα από τις πιο ζουμερές, καλοκαιρινές ντομάτες

Ένα φαγητό που όλοι αγαπάμε: Κριθαράκι με σάλτσα από τις πιο ζουμερές, καλοκαιρινές ντομάτες

Ένα φαγητό που όλοι αγαπάμε: Κριθαράκι με σάλτσα από τις πιο ζουμερές, καλοκαιρινές ντομάτες

Η απλότητα και η γεύση του καλοκαιριού σε κάθε μπουκιά!

Ένα φαγητό που συνδυάζει τη φρεσκάδα του καλοκαιριού με την απλότητα της παραδοσιακής κουζίνας είναι το αγαπημένο κριθαράκι με σάλτσα από ζουμερές, καλοκαιρινές ντομάτες. Η διατροφολόγος Ειρήνη Καμαρίτη μάς δίνει ιδέες μέσα από τη συνταγή της, προσδίδοντας σε κάθε μπουκιά το απαράμιλλο άρωμα που μόνο τα φρέσκα συστατικά μπορούν να προσφέρουν. Μια ευκαιρία να θυμηθείτε γεύσεις παιδικής ηλικίας, αφού πρόκειται για ένα πιάτο με το οποίο όλοι έχουμε μεγαλώσει και τα παιδιά λατρεύουν!

Η ανάρτηση της διατροφολόγου Ειρήνης Καμαρίτη

Αυτό το πιάτο μου βγάζει έναν ρομαντισμό. Είναι το πιάτο με το οποίο ξεκίνησα να μεγειρεύω.

Τα ζουμερά ντοματίνια του Ιουνίου συνάντησαν το φρέσκο τραγανό σπανάκι και μαζί μέλωσαν και μας δίνουν αυτό το υπεεεεροχο κριθαρωτο που γίνεται σε ένα σκεύος! 🤗

1 φλ. κριθαρακι
3 κ.σ ελαιόλαδο
3/4 φλ. νερό
¼ φλ. σπανάκι
1 φλ. ντοματίνια
Λαδι πιπέρι
¼ φλ. παρμεζάνα ή διατροφική μαγιά
½ φλ. κρέμα γάλακτος φυτική ή κρέμα καρυδας, ή τυρι κρέμα
κρεμμύδι σκόρδο

Βάζω σε μέτρια φωτιά το κρεμμύδι μέχρι να χρυσαφισει και το σκόρδο προς το τέλος για 30-60’’.
Προσθέτω τα ντοματίνια μέχρι να μαλακώσουν, ανακατεύω συνεχώς και τα πιέζω ελαφρώς.
Προσθέτω το κριθαρακι, βάζω το νερό ζεστο και ανακατεύω τακτά μέχρι να πήξει. Στο τέλος χαμηλώνω τη φωτιά και βάζω το τυρι και την κρέμα και προσθέτω το σπανάκι να μαγειρευτεί.

Απολαύστε το!

Διαβάστε επίσης:

Τορτελίνια με σάλτσα ντομάτας και μανιτάρια

Πρόταση για το οικογενειακό τραπέζι: Κόκορας κοκκινιστός με χοντρά μακαρόνια

«Το φαγητό που μου έφτιαχνε η γιαγιά μου»: Τουρλού, το πιάτο που μυρίζει «καλοκαίρι»

Ροή Ειδήσεων