Λαχταριστές κοτομπουκιές στον φούρνο με κρούστα παρμεζάνας

Διαβάστε επίσης: Τι να κάνετε εάν το έφηβο παιδί σας καταδιώκεται από stalker Τι είναι το Pebbling, ο νέος τρόπος επικοινωνίας των εφήβων με τους αγαπημένους αλλά και τους γονείς τους Καλοκαίρι: Πώς η απουσία της σχολικής ρουτίνας μπορεί να επηρεάσει (αρνητικά) την ψυχική υγεία των παιδιών;

Λαχταριστές κοτομπουκιές στον φούρνο με κρούστα παρμεζάνας

Σε ποιο παιδί δεν αρέσουν οι κοτομπουκιές;

Σε ποιο παιδί δεν αρέσουν οι κοτομπουκιές; Βρήκαμε μια υπέροχη συνταγή όχι μόνο για να φτιάξετε τις ωραιότερες κοτομπουκιές αλλά να είναι και υγιεινές, σπιτικές  στο φούρνο με εύκολο τρόπο και να εντυπωσιάσετε όχι μόνο τα παιδιά αλλά και τους μεγάλους!

Λαχταριστές κοτομπουκιές στο φούρνο με κρούστα παρμεζάνας

Υλικά: (για 6 μερίδες)

3/4 στήθος κοτόπουλου

1 φλ. τσαγιού γαλέτα

2/3 φλ.τσαγιού τριμμένη παρμεζάνα

1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

1,5 κ.γ. μουστάρδα

χυμό από 1 λεμόνι

1 κ.γ. ξύσμα από λεμόνι ακέρωτο

αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

Κόβουμε το στήθος κοτόπουλου σε μπουκιές, το αλατοπιπερώνουμε και το βάζουμε στο ψυγείο για περίπου μια ώρα.

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ καλά με σύρμα το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού και τη μουστάρδα. Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε τη γαλέτα, τη παρμεζάνα και το ξύσμα από το λεμόνι. Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και το περνάμε πρώτα από το μείγμα ελαιόλαδου – μουστάρδας και έπειτα από το μείγμα γαλέτας- παρμεζάνας.

Στρώνουμε σε ένα ρηχό ταψί αντικολλητικό χαρτί ψησίματος και τοποθετούμε πάνω τις κοτομπουκιές χωρίς να ακουμπούν μεταξύ τους. Τις αφήνουμε στο ψυγείο 2 με 3 ώρες ώστε να σφίξει η κρούστα και έπειτα τις ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα για περίπου 2ο λεπτά μέχρι να ροδίσουν.

Tip. Αν θέλετε να τις κάνετε πικάντικες μπορείτε να προσθέσετε στη γαλέτα, μπαχαρικά, όπως πάπρικα, κύμινο ή και τριμμένο τζίντζερ!

Συνοδεύστε τις ιδανικά με πράσινη σαλάτα και μαγιονέζα (ή κέτσαπ).

Διαβάστε επίσης:

Αντί για πίτσα! Η πανεύκολη συνταγή με κρέμα γάλακτος, μοτσαρέλα και βρώμη αντί για αλεύρι

Τρεις συνταγές για πανεύκολες και υγιεινές πίτες, χωρίς φύλλο – το ιδανικό αλμυρό σνακ!

Σαν του φούρνου, αλλά σπιτικό: Πεντανόστιμο κουλούρι σφολιάτας ντομάτα και ελιά

Ροή Ειδήσεων