Μηνύματα στον μαυροπίνακα από τους μαθητές Νισύρου: «Είμαστε δίπλα σου!»,«Μην ντρέπεσαι για επιλογές άλλων», «Δεν φταις εσύ!»

Μηνύματα στον μαυροπίνακα από τους μαθητές Νισύρου: «Είμαστε δίπλα σου!»,«Μην ντρέπεσαι για επιλογές άλλων», «Δεν φταις εσύ!»

Οι μαθητές του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Νισύρου «έχουν εξαντλήσει τα ψυχικά τους αποθέματα, για να καταγραφούν οι μαρτυρίες τους», όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του το σχολείο για το περιστατικά σεξουαλικής παρενόχλησης από αρχαιοφύλακα του νησιού.

Ο Σύλλογος Διδασκόντων του σχολείου και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων παρακαλούν «τα ΜΜΕ να αφήσουν τα παιδιά και τις οικογένειές τους να ησυχάσουν».

Οι μαθητές που λείπουν τώρα σε σχολική εκδρομή, άφησαν πίσω τους στον πίνακα του σχολείου λόγια που τα λένε όλα.

«Δεν είσαι μόνο σου, είμαστε μαζί σου», «Μην ντρέπεσαι για επιλογές άλλων», «Δεν φταις εσύ!», «Είμαστε δίπλα σου!» και «Μίλα, μην φοβάσαι» είναι μερικά από αυτά.

Η ανακοίνωση του Γυμνασίου με Λυκειακές Τάξεις Νισύρου

«Ευχαριστούμε θερμά τα ΜΜΕ για το ενδιαφέρον που έχουν δείξει τις τελευταίες ημέρες σχετικά με τα γεγονότα στη Νίσυρο. Θεωρούμε σημαντικά περιστατικά, σαν αυτά που κλόνισαν το νησί μας, να έρχονται στη δημοσιότητα και να προβάλλονται ως παράδειγμα τα υγιή αντανακλαστικά μιας μικρής κοινωνίας που στέκεται ενωμένη και αλληλέγγυα από την πρώτη στιγμή κοντά στα ανήλικα θύματα ενθαρρύνοντάς τα να μιλήσουν στις αρμόδιες αρχές.

Στην περίπτωση της πρώτης καταγγελίας (από τις πολλές που ακολούθησαν) η δημοσιότητα βοήθησε σημαντικά στην υποστήριξη και προστασία του καταγγέλλοντα πατέρα, επομένως και του παιδιού του. Ωστόσο, στο σημείο αυτό, οι ανήλικοι/ες μαθητές/-τριες μας έχουν εξαντλήσει τα ψυχικά τους αποθέματα, για να καταγραφούν οι μαρτυρίες τους και μέσω την θεσμοθετημένων διαδικασιών και οργάνων της δημόσιας εκπαίδευσης να φτάσουν στην Εισαγγελία Κω. Τώρα είναι η ώρα να προασπίσουμε όλοι/ες τη γαλήνη των παιδιών μας και να ενισχύσουμε την πίστη τους ότι τα άσχημα πέρασαν και πως ήδη έχει αρχίσει να διαμορφώνεται μια καινούρια, πιο όμορφη και πιο ασφαλής κοινότητα για αυτά. Γι’ αυτό παρακαλούμε τα ΜΜΕ να αφήσουν τα παιδιά και τις οικογένειές τους να ησυχάσουν.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες του Γυμνασίου Λ.Τ. βρίσκονται τώρα σε σχολική εκδρομή και παράλληλα ένα ταξίδι, στον ρυθμό του «βαλς των χαμένων ονείρων», μακριά από καθετί βλοσυρό που κλήθηκαν να αντιμετωπίσουν. Αν θέλετε να μεταδώσετε κάτι παραπάνω, στον απόηχο των περιστατικών, τα παιδιά άφησαν πίσω τους στον πίνακα του σχολείου λόγια που δίνουν δύναμη και φως. Λόγια θετικά και ενδυναμωτικά για όποιον/α τα χρειάζεται. Τώρα αναζητούν γαλήνη και ηρεμία μακριά από όλα αυτά για να ζήσουν την επόμενη μέρα και τραγουδούν: «αξίζει, φίλε, να υπάρχεις για ένα όνειρο, κι ας είναι η φωτιά του να σε κάψει».

Σύλλογος Διδασκόντων/ουσών Γυμνασίου Λ.Τ Νισύρου

Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Γυμνασίου Λ.Τ. Νισύρου».

Πηγή: https://www.alfavita.gr/

Διαβάστε επίσης:

Γιατί τα παιδιά δεν έχουν αναμνήσεις από τα πρώτα 3,5 χρόνια της ζωής τους;

Εκκενώθηκαν 8 σχολεία και πολλά σπίτια λόγω της φωτιάς στα Χανιά

Νέα μελέτη εντοπίζει μέτριες καθυστερήσεις στην ανάπτυξη βρεφών και παιδιών λόγω COVID-19

Ροή Ειδήσεων