Σπανακόπιτα: Η απόλυτη συνταγή για γονείς που θέλουν νοστιμιά και ευκολία

Σπανακόπιτα

Σπανακόπιτα: Η απόλυτη συνταγή για γονείς που θέλουν νοστιμιά και ευκολία

Μια κλασική επιλογή που αρέσει σε όλους!

Η σπανακόπιτα είναι ένα από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά εδέσματα της ελληνικής κουζίνας, που συνδυάζει απλότητα και γεύση με μοναδικό τρόπο. Με τη ζεστασιά του αφράτου φύλλου και τη γεμάτη γεύση της γεμιστής με σπανάκι, φέτα και μυρωδικών, αποτελεί ιδανική επιλογή για ένα νόστιμο γεύμα που θα ικανοποιήσει και τους πιο απαιτητικούς ουρανίσκους. Για γονείς που αναζητούν μια συνταγή που συνδυάζει την ευκολία στην προετοιμασία με την υγιεινή διατροφή για τα παιδιά τους, η σπανακόπιτα αποτελεί μια ιδανική επιλογή που σίγουρα θα γίνει αγαπημένη στο οικογενειακό τραπέζι ή μια έξυπνη και χορταστική επιλογή για το ταπεράκι της παραλίας.

Συνταγή για σπανακόπιτα

300 γρ. Αλεύρι γ.ο.χ.
180ml χλιαρό νερό
Αλάτι
3-4 κ.σ. Ελαιόλαδο
Σταγόνες ξύδι

Γέμιση

1/2 κιλό σπανάκι καθαρισμένο
3 πράσα σε ροδέλες
1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
1/2 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
1 αυγό
2 κ.σ. Γιαούρτι στραγγιστό
200 γρ. Φέτα θρυμματισμένη

Εκτέλεση

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί. Μέχρι να γίνει ένα μαλακό ωραίο ζυμαράκι. Αφήνουμε να ξεκουραστεί. Σωτάρουμε το ξερό κρεμμύδι και τα πράσα σε ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το σπανάκι να «μαραθεί». Βγάζουμε από τη φωτιά, αφήνουμε λίγο να κρυώσει και ρίχνουμε το φρέσκο κρεμμύδι, τον άνηθο, τη φέτα, το γιαούρτι, το αυγό, αλάτι και πιπέρι!

Χωρίζουμε τη ζύμη στα δυο! Το ένα λίγο πιο μεγάλο. Το μεγαλύτερο το ανοίγουμε με πλαστή σε αλευρωμένη επιφάνεια και το στρώνουμε σε λαδωμένο σκεύος (το σκεύος μου ήταν 26εκ) . Έπειτα βάζουμε τη γέμιση. Ανοίγουμε κι το δεύτερο μέρος ζύμης. Στρώνουμε από επάνω! Κάνουμε τον κόθρο μας γύρω γύρω.

Λαδώνουνε και χαράζουμε. Ψήνουμε στους 180, στις αντιστάσεις, για περίπου 1 – 1 1/2 ώρα! Μέχρι να ψηθεί ωραία το φύλλο μας κι από κάτω και πάρει ωραίο χρώμα! Την τρώμε καυτή και το πρώτο κομμάτι η νοικοκυρά!

Διαβάστε επίσης:

Αντί για πίτσα! Η πανεύκολη συνταγή με κρέμα γάλακτος, μοτσαρέλα και βρώμη αντί για αλεύρι

Τρεις συνταγές για πανεύκολες και υγιεινές πίτες, χωρίς φύλλο – το ιδανικό αλμυρό σνακ!

Σαν του φούρνου, αλλά σπιτικό: Πεντανόστιμο κουλούρι σφολιάτας ντομάτα και ελιά!

Ροή Ειδήσεων