Ο Κωστής Μαραβέγιας μάς περιμένει στο 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Ο Κωστής Μαραβέγιας μάς περιμένει στο 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο

Το Σάββατο, 22 Σεπτεμβρίου, στις 8 το βράδυ, ο Κωστής Μαραβέγιας μας περιμένει στο 41ο Φεστιβάλ Βιβλίου στο Ζάππειο, στο περίπτερο των εκδόσεων Μεταίχμιο (αρ. 57-58), για να μας συστήσει και να μας υπογράψει τη Λόλα, το νέο του βιβλίο που συμπεριλαμβάνει και τη νέα του δισκογραφική δουλειά.


Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΛΟΛΑΣ

Ένα τραγούδι, ένας δίσκος, μια ιστορία
Δύο χρόνια μετά την κυκλοφορία του πολύ πετυχημένου Welcome to Greece ο Maraveyas ilegál επιστρέφει με νέο δίσκο. Τίτλος του: Η Λόλα. 11 καινούργια τραγούδια, 11 νέες ιστορίες με τον γνωστό συνδυασμό των ποικίλων μουσικών επιρροών που συνθέτουν τον χαρακτήρα όλων των δισκογραφικών δουλειών του Maraveyas ilegál, που για ακόμα μια φορά αγαπήθηκε πολύ από το ραδιόφωνο, τον Τύπο και το κοινό. Στη διατήρηση αυτού του χαρακτήρα συμβάλλει και η ilegàl μπάντα του Μαραβέγια με τους εξαιρετικούς της μουσικούς.

Η Λόλα άλλαξε τη ζωή του έπειτα από το ταξίδι του στο Καστελόριζο την άνοιξη του 2009. «Σε μια περίεργα αμήχανη εποχή εμφανίστηκε στη ζωή μου η Λόλα. Εν μέσω εθνικής περισυλλογής και της κόντρας της λογικής -με οδηγό το “πρέπει”- με το συναίσθημα -με οδηγό το “θέλω”-, εμφανίζεται η Λόλα και ανατρέπει τα πάντα». Η Λόλα αποτελεί την πιο ανέλπιστη μούσα, ένα σύμβολο αισιοδοξίας, ομορφιάς και αγάπης μέσα σε μια ιδιαίτερη πραγματικότητα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ
Ο ήρωας της ιστορίας ερωτεύεται τη Λόλα, ένα κορίτσι διαφορετικό από τα άλλα, φευγάτο, που δεν του αρέσουν οι δεσμεύσεις. Τους παρακολουθούμε στο ταξίδι τους προς το Καστελόριζο όπου ο τότε πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου αναγγέλλει ότι η χώρα θα καταφύγει στο ΔΝΤ. Το λαβ στόρι μπλέκεται με την κοινωνικοπολιτική πραγματικότητα, το φανταστικό με το πραγματικό.

Ακούστε το ομότιτλο τραγούδι και δείτε το βιντεοκλίπ

http://www.youtube.com/watch?v=cQDp2dOp3aI