Banana bread για παιδιά: Η συνταγή που φτιάχνει συνέχεια η Μαίρη Συνατσάκη

Banana bread για παιδιά

Banana bread για παιδιά: Η συνταγή που φτιάχνει συνέχεια η Μαίρη Συνατσάκη

Και η κατάλληλη γλυκιά προσθήκη σε φυσική μορφή (όχι το μέλι).

Στην κουζίνα της Μαίρης Συνατσάκη, η αγάπη για τη δημιουργία υγιεινών και νόστιμων σνακ για το παιδί της είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς της. Και το αγαπημένο της banana bread για παιδιά είναι μια από τις πιο συχνές συνταγές που βλέπουμε από εκείνη – άρα μια εκδοχή που σίγουρα κάθε παιδί θα αγαπήσει.

Μόνο με 5 υλικά

Με 4 μπανάνες ή 5 μικρές, 2 αυγά, 6 χουρμάδες, 2 κούπες αλεσμένη βρώμη και μία κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ, αυτή η συνταγή θα γίνει αναμφίβολα και η δική σας αγαπημένη στην καθημερινότητα με τα παιδιά.

Με απλά βήματα και λίγο χρόνο ψησίματος στους 180°C για 35 έως 40 λεπτά, αυτό το banana bread θα συναρπάσει τους μικρούς και τους μεγάλους με τη γεύση του. Ένα απλό, υγιεινό και γευστικό σνακ που δεν θα αντισταθεί κανείς!

Η ανάρτηση της Μαίρης Συνατσάκη:

«Το ζητήσατε, το έκανα για να το βάλετε στα Saved σας να το φτιάξετε οπότε έχετε όρεξη για 🍌🍞!

4 μπανάνες (ή 5 μικρές)
2 αυγά
6 χουρμάδες
2 κούπες αλεσμένη βρώμη
1 κ.γ. Μπέικιν πάουντερ

Ψήνετε στους 180*C για 35´-40´ λεπτά!»

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Mary Synatsaki (@mairiboo)

Γιατί πάστα χουρμά αντί για μέλι στις γλυκιές συνταγές;

Η χρήση πάστας χουρμά αντί για μέλι σε γλυκές συνταγές εξυπηρετεί διάφορους σκοπούς:

  1. Γεύση: Η πάστα χουρμά έχει μια ιδιαίτερη, πλούσια και βαθιά γεύση, παρόμοια με το μέλι αλλά με πιο έντονες νότες καραμέλας ή φρούτων. Αυτή η γεύση μπορεί να δώσει μια πιο πλούσια γεύση στο γλυκό.
  2. Υφή: Η πάστα χουρμά έχει πυκνότερη υφή σε σύγκριση με το μέλι, οπότε μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να δώσει δομή και συνοχή σε συνταγές, όπως σε μπάρες δημητριακών ή σε άλλα γλυκά.
  3. Υγεία: Η πάστα χουρμά θεωρείται συχνά πιο φυσική επιλογή από το μέλι, καθώς δεν χρειάζεται επεξεργασία ή προσθήκη πρόσθετων όπως το μέλι μπορεί να χρειαστεί.
  4. Διατροφική αξία: Η πάστα χουρμά είναι πλούσια σε φυτικές ίνες, βιταμίνες και μέταλλα, κάτι που μπορεί να προσφέρει πρόσθετη διατροφική αξία στο γλυκό.

Κάθε υλικό έχει τις δικές του μοναδικές ιδιότητες και μπορεί να δώσει μια διαφορετική διάσταση στην εκάστοτε συνταγή.

Διαβάστε επίσης:

Συνταγή για γρήγορο κέικ σε κούπα (με γεύση που θυμίζει μπισκότο)

Εύκολη και υγιεινή συνταγή για αφράτα κεκάκια πορτοκαλιού

Η Γωγώ Δελογιάννη μάς φτιάχνει κέικ γιαουρτιού με μύρτιλλα και λεμόνι

Κέικ με ελαιόλαδο και χαρούπι: Μια συνταγή με τα πιο θρεπτικά υλικά για τα παιδιά